Suwerenny kraj nie zmienia prawa pod presją [OPINIA]

| Aktualizacja:

Wystąpienie ambasador Izraela Anny Azari na terenie obozu Auschwitz, wsparte przez izraelskiego premiera i prezydenta, to dotkliwa porażka. Nawet nie polskiego rządu, ale Polski - pisze w DGP Piotr Zaremba

wróć do artykułu
  • ~Jak zwykle nie ma pan racji, panie Zaremba!
    (2018-01-29 08:05)
    Ja po krótkim namyśle bardzo popieram te gud-łaj-skie ataki na Polskę - bo takiej dobrej roboty wychowawczej wśrod polskiej młodzieży i takiego uświadomienia jej co do istoty antypolskiego działania Ży dów nie dokonał dotychczas żaden polski rząd od co najmniej 100 lat!!! Nawet na wyjazdowych sesjach w Knesecie i nawet zakrywając dla niepoznaki teologiczne tonsurki teologicznymi krymkami!!! - I zapewne moja opinia w tej sprawie nie jest w Polsce odosobniona i wielu Polaków cieszy się wraz ze mną! - Przesyłam wyrazy ubolewania zmieszanego z politowaniem!
  • ~Niedźwieć
    (2018-01-29 08:15)
    Jakim to przyjacielem jest Szewach Weiss, człowiek który domaga się od Polski odszkodowań za holocaust?
  • ~Azz
    (2018-01-29 08:30)
    Brama z Oświęcimia powinna być podarowana Izraelowi i w budowana w Palestyniski mur na przejściu.
  • ~Azz
    (2018-01-29 08:13)
    Poczytajcie forum Eskimosów z bliskiego wschodu, od lat maza o tym aby detonować babke atomowa w Warszawie. Posłuchajcie jaka nienawiść sie w paja do Polaków od przedszkola. Ubowcy i mordercy z Katynia wychowali największego wroga polski i Polaków. Nie Rosja, ani tez Niemcy ale ten zawszony kraik z potężnym nieograniczony zapleczem pieniężnym i politycznym jest najstraszniejszym zagrożeniem dla polski i Polaków .Polska misi być bardzo ostrożna z ta jadowita żmija
  • ~44 dawniej też 44
    (2018-01-29 09:02)
    Mści się uprawiana od początku 3 RP polityka uległości i płaszczenia się, żeby nie mówić i nie robić nic co by uraziło starszych w wierze. Sami jesteśmy sobie winni. Teraz zbieramy owoce zaniechań. Izrael za pieniądze Niemców wychował już 2 pokolenia 30to-40-latków, którzy szczerze nienawidzą Polski. Dla nich Mityczni Naziści to Polacy i nic już tego nie zmieni. PS. Weiss to nie jest żaden przyjaciel Polaków i Polski. Nigdy nie powie i zrobi nic co byłoby sprzeczne ze stanowiskiem Izraela, choćby byłoby to, jak teraz, największe *********
  • ~wstalismy z kolan
    (2018-01-29 09:20)
    cus mi sie wydaje, ze juz przestalismy sie bac opinii roznych swiatowych, kongresow, zagranicznych instytutow, roznych histerykow z nad nilu i sahary - na pierwszym miejscu jest Polska - terazniejszosc i przyszlosc. Ustawa przecina wrzod, ktory w koncu trzeba bylo przeciac -jezeli ustawa przejdzie wyniki PiS poleca na 80%. I to tyle, to jest dobre. Niemcy musza placic.
  • ~Athel von Loren
    (2018-01-29 09:00)
    Marek Edelman przewraca sie w grobie gdy czyta i slyszy wypowiedzi na temat Holocaust zbrodniarzy wojenych jak Netanjahu czy Yair Lapid. Dziwje sie, ze byli wiezniowie w czasie kalamst wypowiadanych przez Anny Azari na terenie obozu Auschwitz poprostu nie opusicli sali. Polska jest suwerennym krajem i nie pozwoli sobie dyktowac warunkow i ustaw przez apartheid. Teraz rozumie oznacza Holokaust-Przemysl i dlaczego tylu znajomych wyjechalo z Izraela.
  • ~O to to...a dlaczego folksdojcz TuskAmberGold z POmyj
    (2018-01-29 08:19)
    przybijał żółwiki z Putinem? Dlaczego?
  • ~Nikodem
    (2018-01-29 09:25)
    Sprawa jest prosta. Zamknąć Auschwitz dla pielgrzymek z Izraela i publicznych przemówień izraelskich oficjeli. Powód, generalny remont, który będzie trwał latami. Zaraz im rura zmięknie. Ustawa być musi a oni nie muszą nas nawiedzać ze swoimi światłymi opiniami.
  • ~Sydonia von Borck
    (2018-01-29 08:17)
    Ja żytek codziennie rano ciągnę dr uta dla mojego niemieckiego pana ,aż PO same ja jca :-) :-) :-)
  • ~Sydonia von Borck
    (2018-01-29 07:21)
    PRAW DZIW KOM polskim ... polecam problem Goralenvolk! Siłą tych górali nie wcielali. Sami stworzyli swój legion. Sprawa Krzeptowskiego i jego Góralskiego Legionu Ochotniczego SS (Goralische Freiwilligen SS Legion). Historia! Nieuki.
  • ~jerzy
    (2018-01-29 11:24)
    NIE MOZEMY SIE COFNAC O KROK BO SWIAT NAS SPRZEDA juz któryś raz
  • ~powstań
    (2018-01-29 08:18)
    Z prawdą trzeba się umieć zmierzyć a nie ją zamieść pod dywan jak nowa ustawa próbuje. Nie dziwię się oburzeniu świata. Polska będzie musiała ustąpić
  • ~erbi
    (2018-01-29 12:07)
    I słusznie - skoro nasza opozycja nie umie bronić naszego prawa do dyskusji o własnej historii, musi to robić rząd Izraela. Podobnie było trzeba władz USA aby odsunąć od władzy Macierewicza, bo w Polsce nie było na to mocnego. Tekturowe państwo PiS...
  • ~Longin
    (2018-01-29 11:34)
    Niebywała skuteczność pani Azari. Publicznie zrugała władze Polski i już następnego dnia tłumaczymy (się), uzgadniamy, dążymy do porozumienia. Tacy dyplomaci nam by się przydali.
  • ~OP
    (2018-01-29 08:01)
    #freepalestin #freepalestin #freepalestin #freepalestin #freepalestin #freepalestin
  • ~Grisha
    (2018-01-29 10:50)
    Lekcja historii i patriotyzmu warta każdych pieniędzy. Co na to TVN, co na to onet? Czy Polacy dadzą się jeszcze dalej manipulować?
  • ~gostom
    (2018-01-29 08:15)
    Z dzisiejszego punktu widzenia nie byłbym taki pewny, czy to nawet Polska też odpowiada za Holocaust.
  • ~uzdek98
    (2018-01-29 12:35)
    no zabaczymy jak za kilka dni pisiesyny beda z bekiem i podkulonym ogonem odkrecac ta ustawe... ciekawe tylko co ściemnią suwerenowi... bo mocni, to oni sa tylko w gebie... a jak przyjdzie, co do czego, to faje miekna...
  • ~wawa
    (2018-01-29 09:50)
    Kolejna rozgrywka politykierów z PIS powoduje niekorzystne konsekwencje dla Polski na świecie. Przecież ci którzy mówią o "polskich obozach " już wcześniej byli zmuszani do poprawiania tych błędów bez tej ustawy. Tu chodzi o kokietowanie naszych nazioli żeby PISS dostał kilka procent więcej i tyle. Ale na świecie wychodzi syf.

Może zainteresować Cię też: