Osiecki: Lex Gross, czyli dyplomatyczna wojna z Izraelem [OPINIA]

| Aktualizacja:

Polski rząd w sporze z państwem żydowskim musi odzyskać swobodę politycznego manewru.

wróć do artykułu
  • ~q
    (2018-02-02 18:16)
    Dopiero teraz przestraszyli sie, ze juz nie beda mogli bezkarnie szkalowac POLSKI I POLAKOW.Co za niesubordynacja POLAKOW nie moga przebolc,bo do tej pory przeciez POLACY byli tacy spolegliwi.
  • ~remington
    (2018-02-02 18:18)
    Słuszna opinia, zgadzam się - te przepisy służą wyłącznie do terroryzowania Polaków aby trzymali się z daleka od tej tematyki. To łajdactwo ws stosunku do Polaków, a nie Ży-dów jak chce pisowska kasta. Zgadzam się też że naiwne jest stosowanie tej samej taktyki co wobec miękkich eurokratów. Ży-dom napluto w twarz wywlekając tę sprawę w przeddzień dnia pamięci. Nie odpuszczą, a nasze straty będą katastrofalne i obciążą Polaków na dziesięciolecia.
  • ~Nieprawdopodobne podobieństwo
    (2018-02-02 18:18)
    Pani ambasador jest bardzo podona do Anny Grodzkiej.
  • ~Sydonia von Borck
    (2018-02-02 20:07)
    Jak zobaczyłem pierwszy raz ambasadorkę Izraela to POmyśłałem sobie, jak ta Pitera mocno przytyła zanim dotarło do mnie, że dyplomatka izraelska!
  • ~Romantyczny
    (2018-02-02 18:52)
    Co za piękna menszczyzna na zdjęciu ?
  • ~Athel von Loren
    (2018-02-02 21:23)
    Polacy pozostancie cool. Robicie dobra robote dla naszej wspolnej Europy.
  • ~Athel von Loren
    (2018-02-02 21:31)
    - "Gospodarka Izraela jest w doskonałej kondycji. Izraelscy biznesmeni inwestują wszędzie na świecie, a Izrael notuje w tej chwili bezprecedensowe ekonomiczne sukcesy. Obecnie osiągnęliśmy gospodarczą niezależność i wykupujemy Manhattan, wykupujemy Polskę, Rumunię oraz Węgry. I wedle mojej wiedzy nie mamy z tym żadnych problemów" - Prezydent Izraela Szimon Peres
  • ~Tak dla zgody.
    (2018-02-02 18:43)
    W ramach politycznego maewru podarujemy museum. W calosci. Nam wystarczy tablica jakas upamietniajaca.
  • ~-- 5°C w Norge
    (2018-02-02 19:29)
    @remington 18:18 ---- tyPOwy fachowiec od Rabulizmu i DEZinformacji.
  • ~ostjan
    (2018-02-02 19:06)
    Być może Autor ma rację, że rząd został postawiony pod ścianą, że nie planował tej wojny. Kto jednak tę wojnę wywołał i kto postawił rząd pod ścianą? Wiadomo, że nie Izrael i USA i nie światowa opinia publiczna, a PiS. Ten rząd ma pecha, nie dość że nie może samodzielnie rządzić, a jedynie wypełniać polecenia I sekretarza partii, to jeszcze partia stawia go pod ścianą. Nie ma co jednak dramatyzować, wszak jesteśmy potęgą militarną i gospodarczą, więc musimy zadbać by z właściwym szacunkiem i respektem nas traktowano. To świat musi zabiegać o naszą przychylność.
  • ~Skrócony Rocznik Statystyczny
    (2018-02-02 22:41)
    Zgodnie z danymi GUS - podczas ostatniego przeprowadzonego w Polsce spisu ludności podobno ani jeden (!!!) RP obywatel nie zadeklarował narodowości "eskimoskiej"! - I to wydaje mi się "w pewnym sensie" niewiarygodne - bo skoro są tak głośni i bezczelni - od Hartmana do Hołdysa i od Gersdorf do Wellman - to dlaczego podczas spisu się ukrywali ??? - No i kto im tym razem pomagał się ukryć i ten spis przetrwać? - Czyżby naziści?
  • ~Sydonia von Borck
    (2018-02-03 06:04)
    Nie ma, co narzekać na Polaków. Polacy umieją myśleć ... nawet komunę obalili. Gorzej z Wolakami. Przestali myśleć ... bo WUC zabronił. Bałwochwalcze wpatrzenie w WUCA ... tego jedynego - rozum zabija. Na śmierć.
  • ~murzynek
    (2018-02-03 02:07)
    Czy Polacy zawsze musza dostac po tylku zeby cos zrozumiec ? Naprawde nie umieja przewidziec efektow swoich zachowan?
  • ~Dopóki eskimosi będą nas ściskać za gardło
    (2018-02-02 22:36)
    - dopóty żadnej swobody ruchu (a tym, bardziej manewru!) nie odzyskamy !
  • ~Oby to była prawda i oby wyjechała jak najprędzej!!!
    (2018-02-03 04:56)
    @@ "Pojawiła się także informacja o odwołaniu z Warszawy ambasador Izraela Anny Azari...".

Może zainteresować Cię też: