"W dziesiątce najpopularniejszych dań głównych, zamawianych przez podróżnych w wagonach gastronomicznych Wars, znalazły się przede wszystkim potrawy tradycyjnej kuchni polskiej -jajecznica, kotlet schabowy, pierogi i flaki" - mówi "Życiu Warszawy" Ingrid Dahl, zajmująca się wizerunkiem spółki.

Reklama

"Wyjątek stanowi piada - włoski placek z nadzieniem. Posiłek ten, chociaż został wprowadzony do menu stosunkowo niedawno, szybko zdobył uznanie podróżnych. A wśród zup króluje żurek" - wylicza Dahl.

Jak pisze "Życie Warszawy", Wars sprawdził również jak bardzo nam smakuje. "Respondenci wysoko ocenili ofertę śniadaniową" - mówi Ingrid Dahl. "Ponad trzy czwarte ankietowanych uznało ją za bardzo dobrą lub dobrą. Najchętniej zamawianym posiłkiem na śniadanie w podróży koleją jest niezmiennie jajecznica".