Jak perfekcyjnie ugotować jajko? Wykorzystaj w tym celu TEN wzór

| Aktualizacja:

Każdy gotuje jajka inaczej. Jeśli chcesz skorzystać z kalkulatora, powinieneś stosować się do poniższych zasad.

wróć do artykułu
  • ~UT
    (2018-03-30 12:38)
    Ile wynosi K?
  • ~Magister Jajolog
    (2018-03-30 10:24)
    A gdybym tak, tak "dla jaj" chciał obliczyć to równanie, to parametr K mam sobie wziąć od wróżki.
  • ~Dr Max
    (2018-03-30 09:30)
    Do mgr po "dogotowaniu 5 min" otrzymamy jajko prawie na twardo. W mojej metodzie stosowanej od lat czas do pierwszych objawów wrzenia jest uzależniony od temperatury jajek a wiec mogą być z lodówki lub o temperaturze pokojowej.
  • ~Dr Max
    (2018-03-30 09:22)
    Też mi problem. Wkładamy jajka do garnka z zimną wody i podgrzewamy, gdy wystąpią pierwsze oznaki wrzenia należy je natychmiast przełożyć do zimnej wody. I mamy jajka na miękko.
  • ~zxc
    (2018-03-30 09:04)
    A jak się liczy ten logarytm ??
  • ~hip
    (2018-03-30 08:15)
    Hmm, kalkulator, świetnie - ale wydaje mi się, że i tak jajko wrzucone do wrzącej wody trzaśnie w pół sekundy i praktyka brutalnie zweryfikuje teorię :).
  • ~babcia
    (2018-03-30 07:34)
    Brawo! Tego wlasnie chcialam sie dowiedziec!

Może zainteresować Cię też: