Dwa rosomaki ministra Błaszczaka. Wojsko przegrywa walkę o lepszy sprzęt [OPINIA]

| Aktualizacja:

Śmigłowce, czołgi, wozy bojowe, uzbrojenie wszelkiej innej maści. W ubiegłym tygodniu można było podziwiać, ba – nawet kupić taki sprzęt podczas Międzynarodowego Salonu Przemysłu Obronnego. Impreza regularnie przyciąga producentów, wojskowych i polityków.

wróć do artykułu
  • ~#Daro
    (2019-09-11 06:55)
    Pisowska prowizora celnie wypunktowana.
  • ~ABP
    (2019-09-11 07:27)
    Nie po to Kreml instalował w Polsce u władzy swoich agentów, żeby ci wzmacniali polską armię.
  • ~bar
    (2019-09-11 07:35)
    ..opinia wyssana z palca od ....pismak miłosz z der dziennik ....od szkopa wydawcy.... judzi i szczuje
  • ~Pieta
    (2019-09-11 07:43)
    uciekac beda nie przez...Zaleszczyki ale uzyja Air Kuchcinski z nowoczesnymi samolotami ktore sobie kupili
  • ~Andy
    (2019-09-11 07:45)
    Zapewne armia miałaby większą korzyść z doprowadzenia do stanu używalności wszystkich F-16, które posiadamy niż z zakupu nowych samolotów, które z braku części będą i tak stały w hangarach.
  • ~kapral
    (2019-09-11 07:45)
    brak wszystkiego smiglowcow czolgow obrony przeciwlotniczej chelmow..i amunicji ktorej jest na niecaly tydzien !
  • ~emeryt70+
    (2019-09-11 07:53)
    Za taki głupi naród walczył nie będę.
  • ~coruskiewonnawschód
    (2019-09-11 08:17)
    Nad figurantem ciężko się znęcać, ale zobaczyć prezesa w hełmie ?
  • ~SKW
    (2019-09-11 09:04)
    a wiesz co miłoszku ........? TO JEST I TAK WIĘCEJ NIŻ za czasów koalicji peo psl i całej bandy rudego .......
  • ~Sliver
    (2019-09-11 09:07)
    W godzinie próby wieś popierająca PIS stworzy oddziały kosynierów. I... jakoś to będzie!!!
  • ~assasyn
    (2019-09-11 09:16)
    Nie tylko rozbrajają (jaja ) naród, ale w dodatku czynią to w atmosferze bezkarności i szyderstwa, bo nasz kraj musi być także pohańbiony. Jakież o semickie.
  • ~aals
    (2019-09-11 09:44)
    Ten ,,ekspert czerwonymi plemnikami zrobiony jak nic.
  • ~Jan Kowski
    (2019-09-11 09:50)
    Obecność wymienionych oficjeli miała podnieść rangę targów, a nie uswiecić zakup dwóch sprzętów, szwabski pismaku!
  • ~ POkraczne matoły
    (2019-09-11 10:31)
    Kołotko !..kołotnij się w kołotkę i przestań kołotkować ! Pamiętamy jak dzieliłeš chleb - dla siebie i swoich kolesiów
  • ~Misio..,,,,,,,,,,.,..,,,,...,,...
    (2019-09-11 10:42)
    Najpierw kupuje się serię próbną potem się testuje , jak się okaże, że się sprawdzą, to kupuje się większą partię. Widocznie obecnie wojsko ma większe potrzeby na inny asortyment bronni. Brak samolotów w armii, to chyba jest na razie główna potrzeba. Taki samolot to większe koszty, a możliwości mało. Główny problem polskiego przemysłu zbrojeniowego to jest to ,że mają one tylko jednego odbiorcę. Wdrożenie jakiegoś produktu, to wysokie koszty , a zamówienia są małe, dlatego są naciski na różnego rodzaju tzw. dziennikarzy, który mają za zadanie lobbować, pewnie nie darmo. Ciekawe ile ten tzw. redaktor wziął kasy od zainteresowanych za ten artykuł.
  • ~jurgen
    (2019-09-11 10:58)
    Miłosz - a nie dziwi cię, że w programie wyborczym PO jest reaktywacja 13 dywizji myśliwców szturmowych w Elblągu ? Tak, taka jednostka radziecka istniała w 1946 r. przez rok w Elblągu (pewnie PiS rozwiązał). I po 70 latach tę radziecka jednostkę będzie PO reaktywować. Nie dziwi cie to Miłosz ?
  • ~Irycho
    (2019-09-11 11:00)
    Z Błaszczyka taki minister jak z koziej d..y rak
  • ~Ale kwiczycie
    (2019-09-11 11:15)
    A jle chcecie rosomaki to staroć. Teraz będom kontraktować BWP Borsuk.
  • ~Myslacy
    (2019-09-11 11:35)
    Sam napisałeś że kupuję stacje bystra plus rosomak a więc prawie 1mld a ponadto to chyba normalne że minister jest na takich targach i podpisuje takie umowy chyba że dla Ciebie i Twojej opcji proste rzeczy są nie zrozumiale
  • ~Krzysztof W.
    (2019-09-11 11:43)
    I teraz artykuł napisany przez eksperta który rozmawiał z ludzmi w garniturach . Oceniają internetowi Janusze którzy po przeczytaniu tego artykułu, nabyli wiedzę pozwalająca krztaltowac poglądy w dziedzinie zakupów sprzętu dla wojska. Ten tekst jest stronniczy, nie są tu podane fakty, tylko opinie wyciągnięte ze strzepu informacji przekazanych przez ludzi w garniturach.

Może zainteresować Cię też: