Radosław Sikorski pragnie, aby Anna Fotyga została naszym ambasadorem przy FAO, zajmującej się żywieniem na całym świecie. Nie jest to, niestety, ambasada duża. Właściwie jest całkiem mała. Niech nas jednak pozory (brak personelu, budynku, faksu etc.) nie mylą. Gdyby tak pani ambasador dobrze się sprawiła...

Reklama

MENU

Obowiązujące na spotkaniach G8, szczytach Unii Europejskiej, kongresach naukowych organizowanych pod patronatem ONZ, sesjach Parlamentu Europejskiego, obrad Ligi Arabskiej oraz Organizacji Państw Ameryki, stołówkach FAO, WHO, MOP... etc. etc. uzgodnione przez Radę Ambasadorów FAO!

Przystawki: pasztecik z kapustą i grzybami, placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, kajzerka z pasztetową i ogórkiem kiszonym, tatar z cebulką

Zupy:chłodnik, rosół z kury, ziemniaczana

Danie główne: bigos staropolski, bigos bezmięsny, knedle ze śliwką, ozór wołowy z sosie chrzanowym, flaki, fasolka staropolska po bretońsku

Desery: kluski leniwe, tiramisu z rabarbaru, placek drożdżowy.

Oryginalne przepisy: www.prezydent.pl.