Nowa wspaniała Unia według chorego człowieka Europy

| Aktualizacja:

Jakiej Unii potrzebujemy według francuskiego przywódcy z ambicjami kierowania globalną dyplomacją? Otóż „Europy, która chroni”, ale jednak opartej na tandemie niemiecko-francuskim, o co Macron zabiega od samego początku swojej prezydentury.

wróć do artykułu
  • ~em
    (2017-09-13 08:16)
    Czytam i nie wierze! mamy wreszcie w Dzienniku rzeczowy, pozbawiony propagandy artykul Pytanie co zrobic z tymi chorymi ludzmi ktorzy rządzą Unią, Macronem i Makrelą, jezeli nie da sie nic zrobic, to naprawde konieczny jest Polexit
  • ~yez
    (2017-09-13 09:27)
    To taki francuski Petru, pier...li od rzeczy
  • ~kisiek
    (2017-09-13 08:07)
    najpierw Makaron pokaż jak umiesz sobie radzić na własnym podwórku (a tam za bardzo ci ostatnio nie wychodzi) a dopiero potem zabieraj się za pouczanie innych
  • ~Jam
    (2017-09-13 11:52)
    Narcystyczno-egocentryczne skrzywienie profilu psychologicznego Macrona jest wynikiem jego wczesnego związku, jeszcze jako kilkunastoletniego chłopca, z partnerką starszą od niego baz mała o ćwierć wieku. On dalej jest niedojrzałym chłopcem, któremu Francuzi powierzyli funkcję prezydenta swojego państwa. Wierzy więc, że wspólnie ze starszą koleżanką Angie Merkel zdominują Europę. Boże chroń Polskę!
  • ~Klaudia
    (2017-09-13 08:28)
    Zarozumiały Francuz. Dumping socjalny to pustosłowie. Macronowi nie przeszkadza,że rolnicy we Francji otrzymują wyższe dopłaty niż w Polsce. To nie jest dumping. Macron walczy o interesy Francji tak jak Merkel walczy o interesy Niemiec. Tak to należy widzieć.
  • ~Interpretacja społeczna
    (2017-09-13 09:13)
    Dlaczego Macron tak usilnie walczy o tandem Niemcy - Francja??? Bo jest przyzwyczajony, że jego życiem kierują dojrzałe kobiety. Sam nic nie potrafi. Musi mieć jakąś starszą Panią. No cóż? Jaki kraj, taki prezydent.
  • ~helena
    (2017-09-13 09:40)
    Facet mówi o rzeczach których albo nie rozumie,albo jest kłamcą!! Sam nic nie robi na rzecz swojego kraju,a jak jest we Francji każdy widzi!!!!
  • ~stary wiarus
    (2017-09-13 08:19)
    Nie powinien pedal definiować standardu życia ani też potrzeby Polaków. Różnica jest kolosalne miedzy dwoma krajami, nawet to że pol Afryki pracuje na PKB Francji.
  • ~t.
    (2017-09-13 09:37)
    A po co sie tak rozpisywac ? Toz to zwykle bicie piany. Trzezwo myslacy ludzie juz od dawna wiedza do czego twor zwany EU jest potrzebny takim krajom jak Francja. Poza tym po co tworzono strefe euro , najlepiej widac po Grecji, ktora przed "pomoca" przed bankructwem miala zadluzenia 128 % PKB, a teraz po unijnej pomocy zadluzenie wynosi 180 % PKB. Czyz to nie wspolczesne niewolnictwo ???
  • ~taka unia tylko nas spowalnia w rozwoju
    (2017-09-13 08:40)
    jest odpowiedź na zadane w tekście pytanie: nie Europa, a raczej UE chroni Niemcy i służy Niemcom za pieniądze narodów zdominowanych przez Niemców ... nie wiem czy pokolenie, które heroicznie walczyło w czasie II WŚ, często poświęcając własne życie zrobiłoby to samo mając świadomość, że jego potomkowie sprzedadzą Polskę Berlinowi za jakieś nędzne dotacje unijne ... czy Polska jest tak mało cenna, że pozwoliliśmy zrobić z siebie rezerwuar taniej siły roboczej i rynek zbytu towarów III kategorii ?
  • ~czerwona fatamorgana
    (2017-09-13 09:26)
    Trudno sie nie zgodzic z trescia artykuluu. Macron cytowal wielu, ale w sumie byly to skondensowane mysli niejakiego Marxa i jego wizja swiata. Komunizm "sprawdzil" sie jako idealny system rzadzenia, dla czerwonych so.rosowych elit.
  • ~anty_błazen
    (2017-09-13 08:51)
    Ten gość kojarzy mi się zawsze z Henrykiem Walezym.
  • ~PO-dcierasz się przed czy PO ?
    (2017-09-13 08:46)
    napiszcie lepiej kiedy ekstradycja donalda t zamachowca Smoleńskiego za Smoleńsk ,OFE ,AmberGold czy STOCZNIE?
  • ~slazak
    (2017-09-13 08:44)
    a wy sobie dalej pracujcie nad waszym orwellowskim folwarkiem. Zyjcie sobie na wyspie wolnosci i toleracji, ale dajcie nam europejczykom z waszymi pomyslami swiety spokoj.
  • ~Witam Polska !
    (2017-09-13 11:09)
    Jestem francuzem i bardzo dziękuję Szydło: "Doradzam, aby zajął się sprawami swojego kraju". Bo dziś w 2017 roku, Francja = Salafizm. Dla nas we Francji, Szydło jest jak Światło Boga.
  • ~Francuz z Francij
    (2017-09-13 10:23)
    W Francij, za "jeden" euro nawet nie masz małygo kawałek chleba. Francuski mediów, spedzą duzo czasu aby krytykować inne kraje niz swoje Francuski granicą, ale nigdy Francja. Na przykład Rosja, dyktatura od Putina (Słowianofilstwo, Krym, uliczny protest, homoseksualny ruch, i blablabla i blablabla...). Na przykład, Polska i uchodźców (Multikulti/Słowianofilstwo). Na przykład, Węgry i uchodźców (Multikulti/Słowianofilstwo). Na przykład, Chiny i ciężka praca pracy. Gorzej, Francuz sie wstydzi powiedzieć ze "małygo" kawałek chleba jest za drogo dla niego ! Gorzej z gorzej, Francuz sie wstydzi powiedzieć ze są zabity przez muzułmanie. No ale cóż, dla Francuski mediów, w Francij wszystko jest dobrze ! OK !
  • ~Torro
    (2017-09-13 08:47)
    A co ma, grype, czy zapalenie slepej kiszki? To wszystko mozna wylwczyc! Nieuleczalne sa fobie , paranoje i inne w a r i a c j e kaczora! A moze in chce rzadzic Europa, tak z stylu, a su manera!
  • ~Pachoł miejski
    (2017-09-13 12:04)
    A o wczorajszym strajku we Francji cisza......
  • ~PiSdobrze
    (2017-09-13 10:11)
    Dziś w 2017 roku, są dwie drogi : "salafizm" albo "słowianofilstwo". Unia Europejska, to już nie jest jak dawniej po 1945 roku (marzenie) ! Marzenie o budowie Unia Europejska pojawił się po 1945 a nie "za" 1945. "Za" to juz dziś : destrukcja o "Unia Europejska Marzenie" przez Merkel i KE.
  • ~Zauważcie łaskawie jedno!
    (2017-09-13 16:32)
    Kiedy amerykańska firma Whirlpool likwidowała swoją fabrykę we Francji - wizjoner Macron nie miał pretensji do amerykańskich właścicieli firmy - tylko do Polaków! - To bardzo ciekawy i znamienny dla żabojada syndrom tchórza! - A teraz dalej męczy go ta sama czkawka, której się nabawił ze strachu, kiedy Tump tupnął nóżką!

Może zainteresować Cię też: