Reklama
Reklama
Reklama

Jak Goran Bregović został putinofilem. Wbrew sobie?

Goran Bregović
Goran Bregović / Polska Agencja Prasowa / jan maly
Kolejny koncert Gorana Bregovicia został odwołany. Tym razem z występu artysty zrezygnowali organizatorzy oświęcimskiego festiwalu Life Festival. Podobnie, jak wcześniej, w przypadku Ukrainy poszło o jego występ w Sewastopolu. Koncert w anektowanej przez Rosję części Ukrainy plus mętne tłumaczenia kompozytora zostały uznane za afirmację polityki Putina. Na ile Bregović jest putinofilem? - zastanawia się Dominika Ćosić.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Reklama
Reklama
Tematy:
koncert odwołany koncert Oświecim Rosja Goran Bregović koncert Bregovicia Ukraina Emir Kusturica
Reklama

Komentarze (37)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
  • daye
    2015-04-16 19:24
    Popieram Bregowica za odwagę występowania w Rosji
    0
    zgłoś
  • M
    2015-04-14 20:48
    Trzeba być niezłym głupkiem, żeby odwołać koncert muzyka, ponieważ wcześniej zagrał dla ludzi, którzy na swoje niszczęście mieszkają w rejonie konfliktu zbrojnego...
    0
    zgłoś
  • lubie muzyke a nie polityke
    2015-04-11 18:23
    Nie jest on Putinofilem jest on madrym handlowcem towaru zwanego muzyka! Gdzie wieksza kasa tam Goran.Pochodze z Bosni i wiem o czym pisze p.Dominika ale nie polityka dzieli jego i Emira, powiedzialbym ze tylko interesy.Z reszta jego plyta z 2012 "Champagne For Gypsies" jest g..warta a sam mam prawie wszystkie jego poprzednie co swiadczy ze on teraz "jedzie" na starych przebojach.Czesc cyganskich utworow "pozyczyl" od juz niezyjacego Roma/legendy Szabana Bajramovicia itd.itd.
    0
    zgłoś
  • C.K Dezerterzy
    2015-04-11 15:29
    "Ein schuss ein Russ" :))))
    0
    zgłoś
  • putinofil
    2015-04-11 14:12
    kaczo file nekrofile co sie cmentarzy nie boja i trupa całuja wupa
    0
    zgłoś
  • ZbyszekD
    2015-04-11 13:56
    ~starszy pan2015-04-11 13:19 starszy pan - czyli z jednej strony komuna poważnego uszczerbku na pracy mózgu dokonała, a teraz już wiek kończy rozbiórkę ruiny mózgowej - to już jest nieodwracalne!!!
    0
    zgłoś
  • wielka rosja
    2015-04-11 13:24
    najgupszy narod na swiecie, polaki. nikt was nie szanuje i smieja sie z was za granica. rosja to potega ,a putin to prezydent a nie popychadlo - polaki nie mieszajcie sie w nie swoje sprawy
    0
    zgłoś
  • starszy pan
    2015-04-11 13:19
    Wolałbym być Putinofilem bo Kaczofilem być to straszliwa PORUTA i SKUCHA .
    0
    zgłoś
  • ZbyszekD
    2015-04-11 12:51
    pinokio2015-04-11 12:13 na naszych forach aż się roi od kacapskich trolli i ...nic. Mamy podobnież jakieś tam służby, ale nie widać w ogóle ich działalności, więc może wyślijmy zapytanie do pani katechetki (podobno ministry MSW) dlaczego są marnotrawione pieniędzy z naszych podatków skoro te kacapskie plugastwo cały czas bezkarnie obszczekuje polskich obywateli???
    0
    zgłoś
  • wstyd
    2015-04-11 12:37
    POlska koszerna demokracja !
    0
    zgłoś
  • tyż prowda
    2015-04-11 12:33
    a ja odwołuję swój głos na pana Komorowskiego,
    który POjechał do Kijowa na uroczystą gloryfikację
    band UPA, mordeców 130 tys POlaków !
    0
    zgłoś
  • pinokio
    2015-04-11 12:13
    do-Matwiej platow. Jestes parszywym HOOJEM i scierwem ,o kacapskich zbrodniach nie slyszales na pewno ,ku rwy putinowskie tego nie ucza
    0
    zgłoś
  • KAZIO
    2015-04-11 11:36
    zaproscie.zamiast.BREGOWICA.jarosza.i.banderowcow.
    BEDZIE.KLAWO.JAK.CHOLERA
    0
    zgłoś
  • Matwiej Płatow
    2015-04-11 11:35
    Lepiej być putinofilem niż zwolennikiem spadkobierców rzeźników spod znaku Bandery.
    0
    zgłoś
  • ort
    2015-04-11 11:31
    kto wygra? zupa ogórkowa czy duduś popierdółek?
    0
    zgłoś
  • ooo!!gore
    2015-04-11 11:11
    no poroszenko file ruszac doopa pisac po hwałe komorowskim dudom i innym kanał liom
    0
    zgłoś
  • hmmm
    2015-04-11 10:37
    Ale cenzura i zastraszanie... Ciekawe czy jakby wystąpił wcześniej w Kosowie albo Izraelu to też by byli tak oburzeni.
    0
    zgłoś
  • bęnde era
    2015-04-11 10:27
    prezydent na kleczkach przed kosciołem to jest ta polska demokracja czy faszyzacja
    0
    zgłoś
  • bander owca
    2015-04-11 10:25
    to jest polska demokracja głosujcie na ogórka tepe katole
    0
    zgłoś
  • szmelc
    2015-04-11 10:24
    duda ikomorowski to psy opus dei wybór miedzy dzuma a cholera kogo tu proponujecie
    0
    zgłoś
Reklama

Zobacz więcej

Reklama